Reteta zilei: Pui cu ardei iute

Printeaza

Pui cu ardei iute din: ulei de canola, sos de soia, otet de orez, sos sriracha, miee, usturoi, ghimbir, condimente, fulgi de ardei rosu, piept de pui, amidon, sare, piper, ardei iute, ceapa verde.

Ingrediente: 

  • 3 linguri ulei de canola
  • ¼ cană sos de soia
  • 2 linguri oțet de orez
  • 1 lingura sos sriracha
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de usturoi proaspăt zdrobit
  • 2 lingurite ghimbir proaspat ras
  • ½ linguriță mix de 5 condimente
  • 1 lingurita de fulgi de ardei rosu
  • 1 piept de pui feliat
  • ½ ceasca amidon
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță piper negru
  • 8 ardei iuti rosii uscati
  • ¼ ceașcă ceapă verde felii

 

Mod de preparare:

Într-un bol mediu, amestecati 1 lingura ulei cu sos de soia, oțet de orez, sriracha, miere, usturoi, ghimbir, condimente și fulgi de ardei rosu.

Dati pieptul de pui cu amidon, sare și piper.

Adăugați 2 linguri ulei intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Se adauga carnea de pui și se gateste 4-5 minute.

Adăugați ardei iute, apoi se toarna sosul peste pui si se gateste 2-3 minute.

Adaugati ceapa verde, gatiti inca un minut, se scoate din cuptor și se servește cu orez.

 

Pui cu ardei iute

Pui cu ardei iute

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.