Rulada cu afumatura
PrinteazaRulada cu afumatura din: carne de porc, morcov, ceapa, ciuperci, slanina, vin, ciuperci, carnaciori, costita afumata, cascaval, ceapa, ou, marar, ulei, sare, piper.
- 400 g carne de porc împănată
- 1 morcov
- 3 cepe
- 300 g ciuperci
- 150 g slănină
- 200 ml vin
Pentru umplutură:
- 150 g ciuperci
- 150 g cârnăciori
- 100 g costiţă afumată
- 100 g caşcaval
- 100 g ceapă
- 1 ou
- 1 legătură de mărar
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie carnea de porc pe lungime şi bate puţin. Pentru umplutură, căleşte ceapa cu ciupercile tăiate, sare, piper şi mărar tocat. Când compoziţia s-a răcit, pune oul bătut, cârnăciorii, costiţa afumată tăiată cubuleţe şi caşcavalul ras.
Intinde amestecul peste carne. Rulează şi prinde cu scobitori. Din loc în loc, îmbracă rulada în fâşii de slănină. Leagă apoi cu sfoară şi aşaz-o într-o tavă. Stropeşte cu ulei şi vin şi lasă la cuptor 40 de minute.
Adaugă ciupercile, ceapa şi morcovul. Lasă la cuptor până când legumele sunt pătrunse bine şi carnea e fragedă.
Poftă bună!