Pateuri cu osanza de porc
PrinteazaPateuri cu osanza de porc din: ou, untura, drojdie, apa calduta, otet, sare, faina, osanza.
Poate te intereseaza si Pateuri cu carne de porc
- 1 ou
- 1 lingură untură închegată
- drojdie (proaspătă) cât o nucă
- 1 cană apă călduţă (250 ml)
- 3 linguri oţet
- 1 linguriţă sare
- 600-700 g făină
- 500 g osânză trecută prin maşina de tocat (pentru uns foaia)
Mod de preparare:
Din toate ingredientele facem o cocă tare, bună de întins. întindem o foaie groasă de 0,5 cm, ungem cu 1/3 din osânză, împachetăm ca un plic şi o dăm 1/2 oră la rece. Se procedează aşa de 3 ori.
După ce stă la rece, se pot pregăti din ea următoarele:
ştrudele cu mere şi nuci (pudrate cu zahăr farin)
pateuri cu carne sau brânză (unse cu ou pe deasupra – foarte apreciate.dimineaţa la micul dejun);
renumitele saleuri (cu brânză de vaci rasă pe deasupra şi chimen). La o compoziţie ies în jur de 40-45 pateuri;
Pateuri cu osanza de porc
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pateuri cu osanza de porc
- prajitura cu osanza
- prajitura cu osanza de porc
Foarte bune pateurile cu osanza