Pateuri cu osanza de porc

Printeaza

Pateuri cu osanza de porc din: ou, untura, drojdie, apa calduta, otet, sare, faina, osanza.

Poate te intereseaza si Pateuri cu carne de porc

Ingrediente:Pateuri cu osanza de porc

  • 1 ou
  • 1 lingură untură închegată
  • drojdie (proaspătă) cât o nucă
  • 1 cană apă călduţă (250 ml)
  • 3 linguri oţet
  • 1 linguriţă sare
  • 600-700 g făină
  • 500 g osânză trecută prin maşina de tocat (pentru uns foaia)

 

 

Mod de preparare:

Din toate ingredientele facem o cocă tare, bună de întins. întindem o foaie groasă de 0,5 cm, ungem cu 1/3 din osânză, împachetăm ca un plic şi o dăm 1/2 oră la rece. Se procedează aşa de 3 ori.

După ce stă la rece, se pot pregăti din ea ur­mătoarele:

ştrudele cu mere şi nuci (pudrate cu zahăr farin)

pateuri cu carne sau brânză (unse cu ou pe deasupra – foarte apreciate.dimineaţa la micul dejun);

renumitele saleuri (cu brânză de vaci rasă pe deasupra şi chimen). La o compoziţie ies în jur de 40-45 pateuri;

Pateuri cu osanza de porc

Pateuri cu osanza de porc

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pateuri cu osanza de porc
  • prajitura cu osanza
  • prajitura cu osanza de porc

1 comentariu

  1. Foarte bune pateurile cu osanza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.