Prajitura glazurata cu cafea
PrinteazaPrajitura glazurata cu cafea din: oua, zahar pudra, zahar vanilat, faina, praf de copt, pesmet, nuca, cafea, frisca.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 linguri pesmet
- 50 g nucă măcinată
- 125 ml cafea preparată
- 250 ml frişcă lichidă
Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră, 125 ml cafea preparată.
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu cele 100 g zahăr pudră şi 1 plic de zahăr vanilat. Amesteci făina cu praful de copt, nuca şi cafeaua răcită şi adaugi albuşurile bătute spumă şi gălbşurile. Pui compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o coci la foc tare 20 de minute.
După ce se coace şi se răceşte blatul, îl tai în două părţi. Baţi frişca cu al 2-lea plic de zahăr vanilat, opreşti 2 linguri pentru omat, iar pe cea rămasă o întinzi pe o parte de blat.
Aşezi a doua parte de blat şi întinzi glazura pregătită simplu (fără foc, la rece) din zahărul pudră amestecat cu cafeaua preparată. Laşi prajitura la răcit, apoi o tai bucăţi cu un cuţit pe care-l treci înainte prin apă fierbinte. Aşezi oucăţile pe un olatou si le ornezi cu frişcă.
Pofta buna!