Mancare de creveti cu legume din: creveti, morcovi, ceapa, telina, lamai, patrunjel, usturoi, condimente, piper, frunze de dafin, bere, apa, paine. Ingrediente: 2 kg de creveţi, nedecorticaţi 2 morcovi tocaţi 1 ceapă mare tocată 2 tulpini de ţelină tocate 2 lamai tăiate pe jumate 1 legătură de pătrunjel tocat 8 căţei de usturoi tocaţi 1 lingură […]
Mancare de creveti
PrinteazaMancare de creveti din: creveti, morcovi, ceapa, telina, lamai, patrunjel, usturoi, condimente, piper, frunze de dafin, bere, apa, paine.
- 2 kg de creveţi mari (cam 40 de bucăţi), nedecorticaţi
- 2 morcovi tocaţi
- 1 ceapă mare tocată
- 2 tulpini de ţelină tocate
- 2 lamai tăiate pe jumate
- 1 legătură de pătrunjel tocat
- 8 căţei de usturoi tocaţi
- 1 lingură de condimente Old Bay
- 1 lingură de piper negru boabe
- 2 frunze de dafin
- 700 ml de bere blonda
- 2 căni de apă
- paine prăjită (pentru servit)
Mod de preparare:
Cu ajutorut unei foarfeci de bucătărie, taie carapacea creveţilor de-a lungul spatelui, dar nu o îndepărta.
Apoi scoate cu grijă vena cu ajutorul unui cuţit.
Pune restul ingredientelor (cu excepţia painii şi a jumătate din cantitatea de pătrunjel) intr-o cratiţă de 4-6 litri.
Lasă totul să fiarbă înăbuşit şi adaugă creveţii.
Aşteaptă 4-7 minute, pană cand creveţii capătă o culoare roz. Scoate creveţii pe un platou, după aceea strecoară lichidul în care aceştia au fiert.
Pentru a servi, pune jumătate din lichid peste creveţi, adaugă restul de pătrunjel şi presară condimente Old Bay.
Se serveşte cu paine.
Mancare de creveti
Pofta buna!
poate iti place si:
Mancare de creveti cu legume
Pofta buna!