Martisoare culinare – Cosulet

Printeaza

Martisoare culinare – Cosulet din: oua, ulei, faina, zahar, esenta de rom, sare.

Ingrediente:Martisoare culinare - Cosulet

  • 5 ouă
  • 5 linguri cu ulei
  • 1 cană cu făină
  • 1 cană cu zahăr
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 1 fiolă cu esenţă de rom
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Bate albuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi un praf de sare. Separat, freacă gălbenuşurile cu esenţa de rom.

Toarnă treptat uleiul, ca la maioneză. Adaugă gălbenuşurile frecate peste albuşurile bâtute. încorporează făina proaspăt cernută.

Compoziţia astfel obţinută, întinde-o într-o tavă unsă cu margarină sau unt şi tapetată cu făină. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.

După ce s-a răcorit, taie coşuleţele cu ajutorul unor forme. Serveşte-le cu puţină dulceaţă şi câteva fructe deasupra, la alegere.

 

Martisoare culinare – Cosulet

Martisoare culinare - Cosulet

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.