Martisoare culinare – Cosulet
PrinteazaMartisoare culinare – Cosulet din: oua, ulei, faina, zahar, esenta de rom, sare.
- 5 ouă
- 5 linguri cu ulei
- 1 cană cu făină
- 1 cană cu zahăr
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 1 fiolă cu esenţă de rom
- sare
Mod de preparare:
Bate albuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi un praf de sare. Separat, freacă gălbenuşurile cu esenţa de rom.
Toarnă treptat uleiul, ca la maioneză. Adaugă gălbenuşurile frecate peste albuşurile bâtute. încorporează făina proaspăt cernută.
Compoziţia astfel obţinută, întinde-o într-o tavă unsă cu margarină sau unt şi tapetată cu făină. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.
După ce s-a răcorit, taie coşuleţele cu ajutorul unor forme. Serveşte-le cu puţină dulceaţă şi câteva fructe deasupra, la alegere.
Martisoare culinare – Cosulet
Pofta buna!