Barcute cu gem

Printeaza

Barcute cu gem din: gem de visine, oua, drojdie, unt, zahar, sare, lapte, faina.

Ingrediente:

  • gem de vinsine

pentru aluat:

  • 2 oua
  • 59 g drojdie proaspata
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • sare
  • 200 ml lapte
  • 2 pahare cu faina

 

Mod de preparare:

Barcute cu gem: Topeşte untul la bain-marie, după care adaugă zahărul. Bate ouăle cu sare. Adaugă drojdia şi amestecă până se dizolvă. Toarnă treptat untul topit şi laptele. Presară făina şi frământă un aluat potrivit de moale.

Acoperă cu un şer­vet şi lasă la cald 30-40 de minute. Din aluatul întinde o foaie potrivit de groasă. Taie dreptunghiuri mai mari şi în mijlocul fiecăruia pune câte o lingură cu gem.

Uneşte deasupra marginile şi aşază- le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor 30 de minute.

 

Poftă bună!

 

 

 

Ciorbă a la Grec Reinventată – Rețetă Delicioasa

Ciorbă a la Grec Reinventată – Rețetă Delicioasa din: supa de pui, piept de pui, morcovi, radacina de patrunjel, raadcina de telina, ceapa, ardei gras, iaurt grecesc, galbenusuri de ou, orez, suc de lamaie, sare, piper, sofran, patrunjel. Descoperă o versiune contemporană a clasicei ciorbe a la grec. Această interpretare păstrează elementele tradiționale, dar adaugă […]

Reteta Caltaboș de casa – Rețetă Delicioasa

Reteta Caltaboș de casa – Rețetă Delicioasa din: organe de porc, ceapa, grasime de porc, usturoi, mamaliga, sare, piper negru, mat de porc. Caltaboșul este un fel de mâncare tradițional românesc, făcut dintr-un amestec de organe interne de porc (precum ficatul, rinichii și inima), grăsime, mirodenii și, în unele rețete, orez sau mămăligă. Acest amestec […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.