Ciorbă a la Grec Reinventată – Rețetă Delicioasa din: supa de pui, piept de pui, morcovi, radacina de patrunjel, raadcina de telina, ceapa, ardei gras, iaurt grecesc, galbenusuri de ou, orez, suc de lamaie, sare, piper, sofran, patrunjel. Descoperă o versiune contemporană a clasicei ciorbe a la grec. Această interpretare păstrează elementele tradiționale, dar adaugă […]
Barcute cu gem
PrinteazaBarcute cu gem din: gem de visine, oua, drojdie, unt, zahar, sare, lapte, faina.
Ingrediente:
- gem de vinsine
pentru aluat:
- 2 oua
- 59 g drojdie proaspata
- 100 g unt
- 100 g zahar
- sare
- 200 ml lapte
- 2 pahare cu faina
Mod de preparare:
Barcute cu gem: Topeşte untul la bain-marie, după care adaugă zahărul. Bate ouăle cu sare. Adaugă drojdia şi amestecă până se dizolvă. Toarnă treptat untul topit şi laptele. Presară făina şi frământă un aluat potrivit de moale.
Acoperă cu un şervet şi lasă la cald 30-40 de minute. Din aluatul întinde o foaie potrivit de groasă. Taie dreptunghiuri mai mari şi în mijlocul fiecăruia pune câte o lingură cu gem.
Uneşte deasupra marginile şi aşază- le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor 30 de minute.
Poftă bună!
Reteta Caltaboș de casa – Rețetă Delicioasa
Reteta Caltaboș de casa – Rețetă Delicioasa din: organe de porc, ceapa, grasime de porc, usturoi, mamaliga, sare, piper negru, mat de porc. Caltaboșul este un fel de mâncare tradițional românesc, făcut dintr-un amestec de organe interne de porc (precum ficatul, rinichii și inima), grăsime, mirodenii și, în unele rețete, orez sau mămăligă. Acest amestec […]