Carnati de mistret

Printeaza

Carnati de mistret din: muschi de mistret, slanina de porc, scaricica de porc, oase de porc, usturoi, condimente pentru carnati, zeama de varza.

Ingrediente:Carnati_de_mistret

  • 2 kg muşchi de mistreţ
  • 500 g slănină de porc domestic crudă
  • 500 g „scăricică” grasă de porc domestic
  • 3-4 oase garf pentru ciorbă
  • 5 căpăţâni de usturoi
  • condimente pentru cârnaţi (după gust)
  • două căni de zeamă de varză

 

Mod de preparare:

Se fierb oasele garf împreună cu zeama de usturoi şi zeama de varză, până carnea se desprinde de pe oase. Se răceşte fiertura şi în timpul ăsta dăm prin maşina de tocat toată carnea disponibilă.

Se mai curăţă doi căţei de usturoi şi se prepară un mujdei la care se adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Se potriveşte carnea de sare şi piper şi se ia la frământat, adăugând treptat mujdeiul şi zeama de oase. Când pasta se desface de pe mâini foarte uşor, pasta de cârnaţi este gata.

Se lasă peste noapte la frigider, la macerat, şi dimineaţa se umplu m aţele de porc cu tocătură. Se păstrează peste noapte în bucătărie ca să se sciurgă şi apoi se dau la vânt pentru 2-3 zile, cu grijă, să nu îngheţe!

Opţional, carnaţii se dau la fum de lemn tare pentru două zile.

 

Carnati de mistret

Carnati_de_mistret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.