Carnati de mistret
PrinteazaCarnati de mistret din: muschi de mistret, slanina de porc, scaricica de porc, oase de porc, usturoi, condimente pentru carnati, zeama de varza.
- 2 kg muşchi de mistreţ
- 500 g slănină de porc domestic crudă
- 500 g „scăricică” grasă de porc domestic
- 3-4 oase garf pentru ciorbă
- 5 căpăţâni de usturoi
- condimente pentru cârnaţi (după gust)
- două căni de zeamă de varză
Mod de preparare:
Se fierb oasele garf împreună cu zeama de usturoi şi zeama de varză, până carnea se desprinde de pe oase. Se răceşte fiertura şi în timpul ăsta dăm prin maşina de tocat toată carnea disponibilă.
Se mai curăţă doi căţei de usturoi şi se prepară un mujdei la care se adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu.
Se potriveşte carnea de sare şi piper şi se ia la frământat, adăugând treptat mujdeiul şi zeama de oase. Când pasta se desface de pe mâini foarte uşor, pasta de cârnaţi este gata.
Se lasă peste noapte la frigider, la macerat, şi dimineaţa se umplu m aţele de porc cu tocătură. Se păstrează peste noapte în bucătărie ca să se sciurgă şi apoi se dau la vânt pentru 2-3 zile, cu grijă, să nu îngheţe!
Opţional, carnaţii se dau la fum de lemn tare pentru două zile.
Carnati de mistret
Pofta buna!