Pate cu castane si masline

Printeaza

Pate cu castane si masline din: soia, castane, ciuperci, ceapa, usturoi, masline, cimbru, vin alb, cuisoare, nucsoara, scortisoara, sare, ulei, piper, paine cu seminte, ardei capia, dovlecei.

Ingrediente:Pate_cu_castane_si_masline

  • 200 g soia boabe
  • 200 g castane
  • 200 g ciuperci
  • o ceapă
  • usturoi
  • 200 g măsline
  • cimbru
  • 200 ml vin alb demisec
  • două cuişoare
  • 2 g nucşoară
  • 2 g scorţişoară
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
  • pâine cu seminţe
  • ardei capia
  • dovlecei

 

Mod de preparare:

Boabele de soia se pun la înmuiat cu o zi înainte apoi se fierb în apă cu sare şi cimbru până se înmoaie, schimbând apa de două-trei ori.

Când a fiert se clăteşte în apă rece şi se lasă la răcit. Ciupercile se taie înjumătăţi şi se călesc în 50 ml ulei încins, cu puţin cimbru, ceapa tocată, cuişoarele şi vinul alb.

Se condimentează, se lasă pe foc până scade lichidul format apoi se pun într-un bol, îndepărtând cuişoarele.

Se adaugă restul de ulei, boabele de soia, restul de cimbru, nucşoara, sare şi piper după gust.

Se pun castanele, se adaugă doi căţei de usturoi, scorţişoara şi se pasează totul cu un blender, până rezultă o pastă potrivit de groasă, eventual adăugând puţină apă călduţă dacă este prea tare.

Se amestecă bine cu măs¬linele feliate şi se serveşte imediat sau după ce a stat la rece circa o oră.

 

Pate cu castane si masline

Pate_cu_castane_si_masline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.