Pate cu castane si masline
PrinteazaPate cu castane si masline din: soia, castane, ciuperci, ceapa, usturoi, masline, cimbru, vin alb, cuisoare, nucsoara, scortisoara, sare, ulei, piper, paine cu seminte, ardei capia, dovlecei.
- 200 g soia boabe
- 200 g castane
- 200 g ciuperci
- o ceapă
- usturoi
- 200 g măsline
- cimbru
- 200 ml vin alb demisec
- două cuişoare
- 2 g nucşoară
- 2 g scorţişoară
- 150 ml ulei
- sare
- piper
- pâine cu seminţe
- ardei capia
- dovlecei
Mod de preparare:
Boabele de soia se pun la înmuiat cu o zi înainte apoi se fierb în apă cu sare şi cimbru până se înmoaie, schimbând apa de două-trei ori.
Când a fiert se clăteşte în apă rece şi se lasă la răcit. Ciupercile se taie înjumătăţi şi se călesc în 50 ml ulei încins, cu puţin cimbru, ceapa tocată, cuişoarele şi vinul alb.
Se condimentează, se lasă pe foc până scade lichidul format apoi se pun într-un bol, îndepărtând cuişoarele.
Se adaugă restul de ulei, boabele de soia, restul de cimbru, nucşoara, sare şi piper după gust.
Se pun castanele, se adaugă doi căţei de usturoi, scorţişoara şi se pasează totul cu un blender, până rezultă o pastă potrivit de groasă, eventual adăugând puţină apă călduţă dacă este prea tare.
Se amestecă bine cu măs¬linele feliate şi se serveşte imediat sau după ce a stat la rece circa o oră.
Pate cu castane si masline
Pofta buna!