Friptura de porc cu sos de zmeura din: fileuri de porc, zmeura, mustar, cimbru, ulei, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de porc 200 g zmeură 1 limetă 1 lingură muştar 2 fire de cimbru 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr sare şi piper negru după gust Mod de preparare: Pasaţi […]
Friptura de porc cu varza
PrinteazaFriptura de porc cu varza din: pulpa de porc, varza, mustar, portocale, zahar, vin, ghimbir, carnati afumati de porc, cartofi, sare, piper, busuioc.
Ingrediente:
- 1.5 kg pulpă de porc
- 1 varză mică murată şi stoarsă bine
- 2 linguri muştar picant
- sucul stors de la 3 portocale
- 3 linguri zahăr
- 2 pahare vin alb
- 1 lingură praf de ghimbir
- 1 şir de cârnaţi afumaţi de porc
- 3 cartofi (facultativ)
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper
- 1 linguriţă busuioc măcinat
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Condimentezi bine bucata de carne cu sare, piper şi busuioc.
Tapetezi o tavă încăpătoare cu folie de aluminiu şi aşezi friptura.
De jur împrejur aşezi varza murată tăiată fideluţă.
Prepari un sos din muştar, suc de portocale, zahăr, vin alb şi ghimbir, apoi îl torni peste muşchi.
Tai carnaţii în bucăţi de 8-10 cm crestezi puţin şi îi aşezi de jur împrejurul fripturii, pe varză.
Dacă doreşti, poţi pune şi cartofi curăţaţi spălaţi şi tăiaţi în sferturi.
Torni puţin ulei, acoperi totul cu folie de aluminiu şi dai la cuptor timp 50-60 de minute, la foc potrivit.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Friptura de porc cu prune si caise
Friptura de porc cu prune si caise din: cotlet de porc, prune, caise, ceapa, nuca, unt, scortisoara, sare, piper, vin. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 20 de prune uscate 14-16 caise uscate 2 cepe 200 g miez de nucă 2 linguri cu unt 1 lingură cu scorţişoară pulbere 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu piper […]
Pofta buna!