Friptura de porc cu varza

Printeaza

Friptura de porc cu varza din: pulpa de porc, varza, mustar, portocale, zahar, vin, ghimbir, carnati afumati de porc, cartofi, sare, piper, busuioc.
Friptura de porc cu varza

Ingrediente:

  • 1.5 kg pulpă de porc
  • 1 varză mică murată şi stoarsă bine
  • 2 linguri muştar picant
  • sucul stors de la 3 por­tocale
  • 3 linguri zahăr
  • 2 pahare vin alb
  • 1 lingură praf de ghimbir
  • 1 şir de cârnaţi afumaţi de porc
  • 3 cartofi (facultativ)
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă piper
  • 1 linguriţă busuioc măcinat
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Condimentezi bine bucata de carne cu sare, piper şi busuioc.

Tapetezi o tavă încăpătoare cu folie de aluminiu şi aşezi friptura.

De jur împrejur aşezi varza murată tăiată fideluţă.

Prepari un sos din muştar, suc de portocale, zahăr, vin alb şi ghimbir, apoi îl torni peste muşchi.

Tai carnaţii în bucăţi de 8-10 cm crestezi puţin şi îi aşezi de jur împrejurul fripturii, pe varză.

Dacă doreşti, poţi pune şi cartofi curăţaţi spălaţi şi tăiaţi în sferturi.

Torni puţin ulei, acoperi totul cu folie de aluminiu şi dai la cuptor timp 50-60 de minute, la foc potrivit.

 

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Friptura de porc cu sos de zmeura

Friptura de porc cu sos de zmeura

Friptura de porc cu sos de zmeura din: fileuri de porc, zmeura, mustar, cimbru, ulei, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de porc 200 g zmeură 1 limetă 1 lingură muştar 2 fire de cimbru 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr sare şi piper negru după gust   Mod de preparare: Pasaţi […]

Friptura de porc cu prune si caise

Friptura de porc cu prune si caise

Friptura de porc cu prune si caise din: cotlet de porc, prune, caise, ceapa, nuca, unt, scortisoara, sare, piper, vin. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 20 de prune uscate 14-16 caise uscate 2 cepe 200 g miez de nucă 2 linguri cu unt 1 lingură cu scorţişoară pulbere 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu piper […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.