Tort aperitiv delicios
PrinteazaTort aperitiv delicios din: paine, sunca, smantana, iaurt, ardei, castravete, sare, piper, crema de branza, branza, rosie, patrunjel.
Pentru blat:
- 2 pâini feliate (albe sau negre sau una alba şi una neagră)
Pentru umplutură:
- 200 g şuncă presată
- 4 linguri smântână
- 4 linguri iaurt gras
- 1/2 ardei gras roşu
- 1 castravete acru
- sare
- piper
Pentru crema de deasupra şi pentru îmbrăcat tortul:
- 150 g cremă fină de brânză
- 150 g brânză proaspătă
- sare
- piper
Pentru decor:
- 6 felii mici de şuncă presată
- ardei roşu
- ardei galben
- 1 roşie
- castravete verde tăiat felii subţiri
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Pregăteşti umplutura amestecând ingredientele date (şunca presată, castravetele sau ardeiul le tai cubuleţe).
Pregăteşti feliile de pâine: jumătate le laşi întregi, jumătate le tai în 2. Aşezi felia întreagă la mijloc şi pe margini pui jumătăţile, pui apoi umplutura şi schimbi modul de aşezare al feliilor, să nu se răstoarne tortul.
Poţi intercala felii de pâine de culori diferite (una albă, una neagră). Construieşti tortul până termini umplutura. Imbraci tortul cu cremă de brânză amestecată şi frecată bine.
Decorezi cu 6 felii de şuncă presată (tăiată în 2 şi făcute 12 cornete, pe care le umpli cu bucăţele din ardei roşu, galben şi o feliuţă de roşie).
Pe margini lipeşti feliile de castravete sau ceapă verde tocată sau pătrunjel verde.
Pofta buna!