Tort aperitiv delicios

Printeaza

Tort aperitiv delicios din: paine, sunca, smantana, iaurt, ardei, castravete, sare, piper, crema de branza, branza, rosie, patrunjel.

Ingrediente:Tort aperitiv delicios

Pentru blat:

  • 2 pâini feliate (albe sau negre sau una alba şi una neagră)

Pentru umplutură:

  • 200 g şuncă presată
  • 4 linguri smântână
  • 4 linguri iaurt gras
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1 castravete acru
  • sare
  • piper

Pentru crema de deasupra şi pentru îmbrăcat tortul:

  • 150 g cremă fină de brânză
  • 150 g brânză proaspătă
  • sare
  • piper

Pentru decor:

  • 6 felii mici de şuncă presată
  • ardei roşu
  • ardei galben
  • 1 roşie
  • castravete verde tăiat felii subţiri
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Pregăteşti umplutura amestecând ingredientele date (şunca presată, castravetele sau ardeiul le tai cubuleţe).

Pregăteşti feliile de pâine: jumătate le laşi întregi, jumătate le tai în 2. Aşezi felia întreagă la mijloc şi pe margini pui jumătăţile, pui apoi umplutura şi schimbi modul de aşezare al feliilor, să nu se răstoarne tortul.

Poţi intercala felii de pâine de culori diferite (una albă, una neagră). Construieşti tortul până termini umplutura. Imbraci tortul cu cremă de brânză amestecată şi frecată bine.

Decorezi cu 6 felii de şuncă presată (tăiată în 2 şi făcute 12 cornete, pe care le umpli cu bucăţele din ardei roşu, galben şi o feliuţă de roşie).

Pe margini lipeşti feliile de castravete sau ceapă verde tocată sau pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.