Prajitura cu portocale si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu portocale si ciocolata din: faina, margarina, zahar, drojdie, lapte, zahar, portocale, ciocolata de menaj, lichior, sare.
Ingrediente:
- 1/2 kg făină
- 75 g margarină
- 60 g zahăr
- 25 g drojdie
- 150 ml lapte
- 2 linguri rase zahăr
- 2 portocale
- 100 g ciocolată de menaj
- 2 linguriţe lichior
- sare
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în lapte, adaugi 60 g zahăr şi ploaie, margarina topită, frămânţi bine şi laşi aluatul la crescut. Cureţi în acest timp portocalele, le tai bucăţi mai mari, le pui într-o crăticioară cu 2 linguri zahăr şi le pui pe foc mic 3-4 minute.
După ce s-a topit zahărul, iei crăticioara de pe foc, scoţi bucăţile de portocale pe o farfurie şi păstrezi siropul pentru glazură. întinzi apoi aluatul crescut în foaie, pui 3/4 din bucăţile de portocale şi un sfert de ciocolată ruptă bucăţi mai mari, rulezi şi pui totul într-o formă de savarină unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Decorezi prăjitura cu bucăţile de portocale rămase, stropite cu lichior şi o dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 35-40 de minute.
In acest timp, topeşti în siropul de portocale ciocolata rămasă. După ce s-a copt şi s-a răcit prăjitura o decorezi cu glazura de ciocolată şi o tai bucăţi.
Pofta buna!