Prajitura cu portocale si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu portocale si ciocolata din: faina, margarina, zahar, drojdie, lapte, zahar, portocale, ciocolata de menaj, lichior, sare. Prajitura cu portocale si ciocolata

Ingrediente:

  • 1/2 kg făină
  • 75 g margarină
  • 60 g zahăr
  • 25 g drojdie
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri rase zahăr
  • 2 portocale
  • 100 g ciocolată de menaj
  • 2 linguriţe lichior
  • sare

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în lapte, adaugi 60 g zahăr şi ploaie, margarina topită, frămânţi bine şi laşi aluatul la crescut. Cureţi în acest timp portocalele, le tai bucăţi mai mari, le pui într-o crăticioară cu 2 linguri zahăr şi le pui pe foc mic 3-4 minute.

După ce s-a topit zahărul, iei crăticioara de pe foc, scoţi bucăţile de por­tocale pe o farfurie şi păstrezi siropul pentru glazură. întinzi apoi aluatul crescut în foaie, pui 3/4 din bucăţile de portocale şi un sfert de ciocolată ruptă bucăţi mai mari, rulezi şi pui totul într-o formă de savarină unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Decorezi prăjitura cu bucăţile de portocale rămase, stropite cu lichior şi o dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 35-40 de minute.

In acest timp, topeşti în siro­pul de portocale ciocolata rămasă. După ce s-a copt şi s-a răcit prăjitura o decorezi cu glazura de ciocolată şi o tai bucăţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.