Paste scoici cu mazare si conopida din: nuca, paste tip scoici, conopida, morcov, mazare, ulei de masline, patrunjel, usturoi, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 1/2 cană de miez de nucă 250 g de paste tip scoici 1/2 căpăţână de conopidă (circa 450 g) 1 morcov mare, tăiat în rondele foarte subţiri 1 cană de boabe de […]
Paste-scoici cu sos rosu
PrinteazaPaste-scoici cu sos rosu din: paste, piept de pui, ceapa, usturoi, sare, piper, boia iute, sos de rosii, oregano, cascaval, ulei.
Ingrediente:
- 250 g paste scoici
- 500 g piept de pui
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- boia de ardei iute
- 4 linguri sos de roşii
- oregano
- caşcaval
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Se fierb bine pastele şi se lasă la scurs.
Separat, se pregăteşte compoziţia pentru umplutură: se dau, prin maşina de tocat carnea, ceapa şi usturoiul, care apoi se amestecă fin cu puţină sare şi piper, după gust.
Toată compoziţia se căleşte in cele 2 linguri de ulei încins.
Când e gata, se scoate şi se pune să stea cam 20 de minute la scurs.
Cu această compoziţie se umplu scoicile, care se aşaziă într-o tavă în care s-a turnat în prealabil o ceşcuţă cu apă şi sosul făcut din sucul de roşii, boiaua de ardei iute şi oregano, amestecate.
Deasupra se presară caşcaval ras şi se dă la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute.
Când sunt gata, se scot, se aşază pe un platou şi se servesc calde.
Paste-scoici cu sos rosu
Pofta buna!
Paste scoici cu mazare si conopida
Pofta buna!