Supa de ciuperci uscate
PrinteazaSupa de ciuperci uscate din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, pastarnac, seminte de chimen, faina, ulei, marar, sare, piper.
- 200 g ciuperci uscate
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ţelină mică
- 1 lingură seminţe de chimen
- 1 lingură făină
- 3 linguri ulei
- 1 legătură mărar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui de seara ciupercile la înmuiat în apă. Cureţi zarzavatul, îl speli, îl dai pe răzătoarea mare şi îl clăteşti 5 minute în ulei împreună cu chimenul. Adaugi făina şi mai căleşti 1 minut. Torni 2 l de apă caldă, pui sare şi laşi să fiarbă 15 minute.
Adaugi ciupercile tăiate şi laşi să fiarbă până se pătrund bine. Adaugi sare şi piper, pui mărar tocat şi iei de pe foc.
Supa de ciuperci uscate
Pofta buna!