Salata de orez cu branza si iaurt
PrinteazaSalata de orez cu branza si iaurt din: orez, ardei grasi, telemea, usturoi, iaurt, branza dulce de vaca, marar, sare, piper, ceapa verde.
- 250 g orez cu bobul lung
- 2 ardei graşi (pentru culoare, alege unul roşu şi unul galben sau verde)
- 250 g telemea
- 4-5 căţei de usturoi
- 300 g iaurt
- 250 g brânză dulce de vacă
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
- 1 fir ceapă verde
Mod de preparare:
Pui orezul la fiert, acoperit, şi amesteci des, timp de 10-15 minute sau până când orezul este fiert (în funcţie de tipul de orez, timpul de fierbere este diferit).
După aceea, îl pui într-o strecurătoare şi îl clăteşti cu apă rece. Tai ardeii şi telemeaua cubuleţe mici şi le amesteci.
Intr-un castron, sepjarat, amesteci usturoiul pisat cu iaurtul şi cu brânza de vaci fărâmiţată bine cu furculiţa, iar peste aceasta adaugi mărarul tocat şi piperul şi guşti să vezi dacă mai e nevoie să adaugi sare. într-un vas, suficient de mare, amesteci toate ingredientele: ardeii, telemeaua, orezul fiert, iaurtul cu brânza şi mărarul şi le potriveşti de sare şi de piper.
Ornezi salata cu ceapă verde tăiată rondele mici. Salata de orez cu brânză şi cu iaurt este o reţetă consistentă, potrivită pentru cină sau un prânz uşor şi dietetic.
Salata de orez cu branza si iaurt
Pofta buna!