Costita afumata cu varza calita
PrinteazaCostita afumata cu varza calita din: varza acra, ulei, piper, bulion de ardei, bulion de rosii, costita afumata.
- o varză acră medie
- 150 ml ulei
- piper măcinat
- o linguriţă de bulion de ardei sau o lingură de bulion de roşii
- 200 g costiţă afumată
Mod de preparare:
Se taie varza în jumătăţi. Dacă este prea acră, se pune în apă caldă, se lasă 20 de minute, după care se spală în apă rece, desfăcând foile în apă, fără a le rupe. Apoi se scurge bine de zeamă şi se toacă pe un fund de lemn, în fâşii subţiri.
Separat, într-o cratiţă de tuci, potrivită ca mărime, se pune ulei şi se lasă pe foc. Se adaugă varza, costiţa tăiată felii, se potriveşte de sare şi se amestecă bine.
Se acoperă cu un capac, se micşorează focul şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se poate prepara şi la cuptor, unde se lasă la foc mic. După ce varza s-a înmuiat, se adaugă bulionul.
Se serveşte caldă cu mămăliguţă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- varza calita cu costita afumata
- varza murata calita cu costita afumata