Costita afumata cu varza calita

Printeaza

Costita afumata cu varza calita din: varza acra, ulei, piper, bulion de ardei, bulion de rosii, costita afumata.

Ingrediente:Costita afumata cu varza calita

  • o varză acră medie
  • 150 ml ulei
  • piper măcinat
  • o lin­guriţă de bulion de ardei sau o lingură de bulion de roşii
  • 200 g costiţă afumată

 

Mod de preparare:

Se taie varza în jumătăţi. Dacă este prea acră, se pune în apă caldă, se lasă 20 de minute, după care se spală în apă rece, desfăcând foile în apă, fără a le rupe. Apoi se scurge bine de zeamă şi se toacă pe un fund de lemn, în fâşii subţiri.

Separat, în­tr-o cratiţă de tuci, potrivită ca mărime, se pune ulei şi se lasă pe foc. Se adaugă varza, costiţa tăiată felii, se potriveşte de sare şi se amestecă bine.

Se acoperă cu un capac, se micşorează focul şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se poate prepara şi la cuptor, unde se lasă la foc mic. După ce varza s-a înmuiat, se adaugă bulionul.

Se serveşte caldă cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • varza calita cu costita afumata
  • varza murata calita cu costita afumata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.