Chiftele din cartofi, peste si dovlecei

Printeaza

Chiftele din cartofi, peste si dovlecei din: cartofi, dovlecei, cod, lamaie, patrunjel, boia, faina, ulei.

Ingrediente:Chiftele_din_cartofi_peste_si_dovlecei

  • 2 bucati cartofi dulci
  • 2 cartofi, înţepaţi cu furculiţa
  • 2 dovlecei
  • 200 g cod, tăiat bucăţi
  • zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1/2 linguriţă boia
  • făină pentru pudrat
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Dă cartofii la microunde la temperatura maximă 8-10 minute, până când se înmoaie. Taie în două şi scobeşte pulpa într-un bol.

Răzuieşte dovleceii şi combină cu cartofii, codul, coaja şi zeama de lămâie, pâtrunjelul şi boiaua. Amestecă bine.

Porţionează compoziţia în 8, modelează chiftele şi dâ-le prin făină amestecată cu sare şi piper negru.

Incinge uleiul într-un vas larg şi prăjeşte chiftelele pe ambele părţi până când se rumenesc. Serveşte cu salată verde şi maioneză pentru înmuiat.

Chiftele din cartofi, peste si dovlecei

Chiftele_din_cartofi_peste_si_dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.