Chiftele din cartofi, peste si dovlecei
PrinteazaChiftele din cartofi, peste si dovlecei din: cartofi, dovlecei, cod, lamaie, patrunjel, boia, faina, ulei.
- 2 bucati cartofi dulci
- 2 cartofi, înţepaţi cu furculiţa
- 2 dovlecei
- 200 g cod, tăiat bucăţi
- zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie
- 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
- 1/2 linguriţă boia
- făină pentru pudrat
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Dă cartofii la microunde la temperatura maximă 8-10 minute, până când se înmoaie. Taie în două şi scobeşte pulpa într-un bol.
Răzuieşte dovleceii şi combină cu cartofii, codul, coaja şi zeama de lămâie, pâtrunjelul şi boiaua. Amestecă bine.
Porţionează compoziţia în 8, modelează chiftele şi dâ-le prin făină amestecată cu sare şi piper negru.
Incinge uleiul într-un vas larg şi prăjeşte chiftelele pe ambele părţi până când se rumenesc. Serveşte cu salată verde şi maioneză pentru înmuiat.
Chiftele din cartofi, peste si dovlecei
Pofta buna!