Tarta cu fasole si porumb
PrinteazaTarta cu fasole si porumb din: faina, apa, ulei, sare, cabanos, fasole, cascaval, porumb, usturoi, ceapa, praz, ulei, patrunjel, piper.
Pentru aluat:
- 1 cană făină
- 1 pahar apă caldă
- 1 lingură ulei
- 1/2 linguriţă de sare
Pentru umplutură:
- 300 g cabanos
- 400 g fasole
- 125 g caşcaval
- 150 g boabe de porumb
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 lingură grăsime
- 1 fir de praz
- 1 lingură ulei
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli fasolea şi o opăreşti cu apă clocotită. O acoperi şi o laşi de seara până dimineaţa, să se înmoaie. A doua zi, o speli şi o fierbi 1 3/4 ore.
Pentru a doza ingredientele pentru aluat, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml şi un pahar cu volumul de 200 ml.
Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui apa caldă, uleiul şi sarea. Frămânţi puţin aluatul, după care îl întinzi pe masa presărată cu făină, sub forma unui disc subţire, de 4-5 mm.
Tapetezi cu el o formă de tartă de 32 cm, în prealabil unsă cu grăsime, înţepi aluatul din loc în loc, cu furculiţa.
Tai cârnatul şi prazul în rondele fine, iar ceapa şi usturoiul mărunt. Incingi ulei într-o tigaie şi le căleşti bine, apoi adaugi porumbul şi fasolea.
Torni puţină apă în care a fiert fasolea şi laşi să fiarbă puţin. Intinzi compoziţia pe aluatul din tavă, apoi razi deasupra caşcaval.
O coci la foc mediu, pentru 45 de minute, iar la final presări pătrunjelul tocat fin.
Tarta cu fasole si porumb
Pofta buna!