Carnati cu pastai si marar
PrinteazaCarnati cu pastai si marar din: pastai, ulei, ceapa, patrunjel, marar, rosii, gogosar, morcov, carnati, sare, piper, smantana.
- 1 kg bob păstăi sau fasole verde
- 200 ml ulei
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel
- 2 legături mărar
- 1 morcov
- 1 gogoşar
- 3-4 roşii
- 250 g cârnaţi afumaţi
- sare
- piper
- 2 pahare de apă
- smântână
Mod de preparare:
Cureţi păstăile de bob sau de fasole şi le speli. Cureţi şi speli şi legumele rămase. Tai mărunt ceapa curăţată, gogoşarul în fâşii subţiri, cârnaţii în rondele, iar morcovul îl dai pe râzătoare.
Incingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti ceapa, amestecând uşor, până devine translucidă.
Adaugi pe rând morcovul ras, gogoşarul, cârnaţii şi fasolea sau bobul păstăi şi continui să le căleşti împreună pentru 5 minute, amestecând din când în când.
Decojeşti roşiile şi le tai în cuburi, îndepărtându-le cotoarele. Pui roşiile peste legumele călite, torni puţină apă caldă, presari puţină sare şi laşi să scadă mâncarea, în vasul parţial acoperit.
Spre sfârşit, adaugi pătrunjelul fin tocat, iar când păstăile s-au fiert şi uleiul începe să se ridice la suprafaţă, stingi focul şi presari verdeaţa fin tocată.
Aduci la masă mâncarea alături de smântână.
Carnati cu pastai si marar
Pofta buna!