Carnati de casa
PrinteazaCarnati de casa din: carne de porc, slanina, condimente, vin, usturoi, ardei iute, intestine de porc.
Ingrediente:
- 2 kg carne de porc
- 500 g slănină
- 1 kg carne de vită
- 1 plic condiment pentru cârnaţi
- 200 ml vin
- usturoi
- ardei iuţi
- intestine de porc
Mod de preparare:
Treci prin maşina de tocat carnea de porc împreună cu slănina şi carnea de vită. Adaugi în amestecul de carne Fain condiment pentru cârnaţi, apoi tot vinul şi frămânţi până obţii o pastă omogenă.
Pui apoi usturoi pisat şi ardeii iuţi tocaţi după gust, amesteci şi dai compoziţia la frigider pentru 12 ore pentru ca astfel carnea să devină mai fragedă şi să-şi ia gustul de la condimente.
Umpli apoi intestinele de porc, bine curăţate şi spălate, cu compoziţia de carne. Pregăteşti cârnaţii aşa proaspeţi sau îi dai la zvântat şi apoi îi afumi.
Pofta buna!