Legume cu orez si cascaval la cuptor

Printeaza

Legume cu orez si cascaval la cuptor din: conopida, fasole verde, morcovi, orez, unt sau margarina, cascaval, smantana, sare, patrunjel.

Ingrediente:Legume cu orez la cuptor

  • 1 conopidă potrivită
  • 200 g fasole verde
  • 3-4 morcovi
  • 1 cană orez
  • 100 g unt sau margarina
  • 50 g caşcaval
  • 300 g smântână
  • sare
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi conopida, fasolea verde şi morcovii şi le pui la fiert separat, în apă cu sare. Speli bine orezul, îl căleşti puţin în 2-3 linguri de unt topit, stingi cu o cană de apă şi-l laşi să fiartw înăbuşit, timp de 10 minute.

După ce au fiert legumele, le scurgi bine, tai morcovii cubuleţe şi desfaci conopida în bucheţele, pe care le pui într-o cratiţă. Aşezi un strat de orez, unul de morcovi, orez, fasole verde, orez, conopidă şi morcovi. Peste ultimul strat torni smântână, presari puţin caşcaval şi dai mâncarea la cuptor, pentru 10-15 minute.

Când mâncarea e gata, o decorezi cu câteva frunze de pătrunjel.

 

Legume cu orez la cuptor

Legume cu orez la cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.