Legume cu orez si cascaval la cuptor
PrinteazaLegume cu orez si cascaval la cuptor din: conopida, fasole verde, morcovi, orez, unt sau margarina, cascaval, smantana, sare, patrunjel.
- 1 conopidă potrivită
- 200 g fasole verde
- 3-4 morcovi
- 1 cană orez
- 100 g unt sau margarina
- 50 g caşcaval
- 300 g smântână
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi conopida, fasolea verde şi morcovii şi le pui la fiert separat, în apă cu sare. Speli bine orezul, îl căleşti puţin în 2-3 linguri de unt topit, stingi cu o cană de apă şi-l laşi să fiartw înăbuşit, timp de 10 minute.
După ce au fiert legumele, le scurgi bine, tai morcovii cubuleţe şi desfaci conopida în bucheţele, pe care le pui într-o cratiţă. Aşezi un strat de orez, unul de morcovi, orez, fasole verde, orez, conopidă şi morcovi. Peste ultimul strat torni smântână, presari puţin caşcaval şi dai mâncarea la cuptor, pentru 10-15 minute.
Când mâncarea e gata, o decorezi cu câteva frunze de pătrunjel.
Legume cu orez la cuptor
Pofta buna!