Tort cu frisca si dulceata de caise
PrinteazaTort cu frisca si dulceata de caise din: oua, zahar, faina, vanilie, crema la rece, frisca, dulceata de caise.
- 9 ouă
- 22 linguri zahăr
- 18 linguri făină
- 1 esenţă vanilie
- 1 plic cremă la rece
- 500 ml frişcă
- 1 borcan de 400 g dulceata de caise
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi rând cele 18 linguri de zahăr, apoi tot pe rând pui gălbenuşurile, făina şi esenţa de vanilie. Pui amestecul într-o cratiţă unsă cu unt şi tapetată cu făină (sau în forma specială de tort şi dai la cuptorul încins dinainte.
Când e gata, îl laşi să se răcească şi apoi tai blatul în 3 părţi.
Faci crema de vanilie conform indicaţiilor de pe pachet.
Peste prima foaie de blat pui crema de vanilie, aşezi a doua foaie de blat peste care pui un strat subţire de dulceaţă de caise şi peste aceasta frişcă. Aşezi şi a treia foaie de blat pe care pui din nou dulceaţă de caise şi ornezi cu frişcă.
Poftă bună !