Tort cu frisca si dulceata de caise

Printeaza

Tort cu frisca si dulceata de caise din: oua, zahar, faina, vanilie, crema la rece, frisca, dulceata de caise.

Ingrediente: Tort cu frisca si dulceata de caise

  • 9 ouă
  • 22 linguri zahăr
  • 18 linguri făină
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 plic cremă la rece
  • 500 ml frişcă
  • 1 borcan de 400 g dulceata de caise

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă, adaugi rând cele 18 linguri de zahăr, apoi tot pe rând pui gălbenuşurile, făina şi esenţa de vanilie. Pui amestecul într-o cratiţă unsă cu unt şi tapetată cu făină (sau în forma specială de tort şi dai la cuptorul încins dinainte.

Când e gata, îl laşi să se răcească şi apoi tai blatul în 3 părţi.

Faci crema de vanilie conform indicaţiilor de pe pachet.

Peste prima foaie de blat pui crema de vanilie, aşezi a doua foaie de blat peste care pui un strat subţire de dulceaţă de caise şi peste aceasta frişcă. Aşezi şi a treia foaie de blat pe care pui din nou dulceaţă de caise şi ornezi cu frişcă.

Poftă bună !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.