Supa de sfecla cu crutoane
PrinteazaSupa de sfecla cu crutoane din: ulei de masline, ceapa, usturoi, sfecla rosie, supa de legume, franzela, risichi, feta.
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă mare, tocată fin
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1kg de sfeclă roşie proaspătă, curăţată de coajă şi tocată
- 1,5 litri supă de legume
- 1/2 franzelă mică, tocată în crutoane de dimensiuni mari
- 100g de ridichi
- 100g de brânză feta
Mod de preparare:
Incinge 1 lingură de ulei într-o oală mare şi pune în ea ceapa tocată, călind-o 5 minute, până când se înmoaie puţin. Adaugă usturoiul, amestecând timp de 1 minut, apoi adaugă sfecla roşie şi mai găteşte totul 15 minute. Toarnă supa în oală şi dă-o în clocot.
Când începe să fiarbă, dă focul mai mic şi las-o să fiarbă neacoperită timp de 30 de minute sau până când sfecla roşie devine fragedă. Asezonează din abundenţă şi lasă supa să se răcească puţin înainte de a pasa ingredientele.
Intre timp, încinge cuptorul la temperatură ridicată, pune crutoanele de pâine într-o tavă stropită cu restul de ulei -1 lingură – şi rumeneşte-le. Poţi face asta şi într-o tigaie-grill. Pasează ingredientele de supă cu un blender vertical, pentru a obţine o cremă.
Dacă serveşti supa rece, las-o să se răcească de tot şi ţine-o la frigider 2 ore, înainte de a o servi. Dacă o serveşti fierbinte, reîncălzeşte-o 2-3 minute. Serveşte-o în boluri sau căni, cu crutoane, felii de ridichi şi brânză feta fărâmiţată deasupra.
Pofta buna!