Supa de sfecla cu crutoane

Printeaza

Supa de sfecla cu crutoane din: ulei de masline, ceapa, usturoi, sfecla rosie, supa de legume, franzela, risichi, feta.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1kg de sfeclă roşie proaspătă, curăţată de coajă şi tocată
  • 1,5 litri supă de legume
  • 1/2 franzelă mică, tocată în crutoane de dimensiuni mari
  • 100g de ridichi
  • 100g de brânză feta

 

Mod de preparare:

Incinge 1 lingură de ulei într-o oală mare şi pune în ea ceapa tocată, călind-o 5 minute, până când se înmoaie puţin. Adaugă usturoiul, amestecând timp de 1 minut, apoi adaugă sfecla roşie şi mai găteşte totul 15 minute. Toarnă supa în oală şi dă-o în clocot.

Când începe să fiarbă, dă focul mai mic şi las-o să fiarbă neacoperită timp de 30 de minute sau până când sfecla roşie devine fragedă. Asezonează din abundenţă şi lasă supa să se răcească puţin înainte de a pasa ingredientele.

Intre timp, încinge cuptorul la temperatură ridicată, pune crutoanele de pâine într-o tavă stropită cu restul de ulei -1 lingură – şi rumeneşte-le. Poţi face asta şi într-o tigaie-grill. Pasează ingredientele de supă cu un blender vertical, pentru a obţine o cremă.

Dacă serveşti supa rece, las-o să se răcească de tot şi ţine-o la frigider 2 ore, înainte de a o servi. Dacă o serveşti fierbinte, reîncălzeşte-o 2-3 minute. Serveşte-o în boluri sau căni, cu crutoane, felii de ridichi şi brânză feta fărâmiţată deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.