Placinta cu ciuperci si nucsoara

Printeaza

Placinta cu ciuperci si nucsoara din: aluat foitaj, ciuperci, usturoi, smantana, unt, lapte, oua, mozzarella, nucsoara, sare, piper.

Ingrediente:Placinta_cu_ciuperci_si_nucsoara

  • un pachet aluat foitaj
  • 300 g ciuperci proaspete
  • un căţel usturoi
  • 120 ml smântână
  • 2 linguri unt
  • 80 ml lapte
  • 2 ouă
  • 150 g mozzarella
  • un pic de nucşoară
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Aluatul decongelat se transferă în forma de copt şi se coace 8 minute. Se scoate, se înţeapă cu furculiţa si se pune din nou la cuptor pentru 4 minute. Apoi, se scoate şi se lasă la răcit.

In unt topit se călesc ciupercile până ce apa pe care o lasă se evaporă. Se micşorează apoi flacăra, se pune usturoiul şi se lasă 30 de secunde pe foc.

Ouăle se bat cu smântână şi laptele, se adaugă piper, sare, nucşoară, apoi mozzarella trecută prin râzătoare. Se toarnă amestecul de ouă peste aluatul copt, se presară ciupercile şi se lasă la cuptor pentru 30 de minute.

Placinta cu ciuperci si nucsoara

Placinta_cu_ciuperci_si_nucsoara

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.