Placinta cu ciuperci si nucsoara
PrinteazaPlacinta cu ciuperci si nucsoara din: aluat foitaj, ciuperci, usturoi, smantana, unt, lapte, oua, mozzarella, nucsoara, sare, piper.
- un pachet aluat foitaj
- 300 g ciuperci proaspete
- un căţel usturoi
- 120 ml smântână
- 2 linguri unt
- 80 ml lapte
- 2 ouă
- 150 g mozzarella
- un pic de nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Aluatul decongelat se transferă în forma de copt şi se coace 8 minute. Se scoate, se înţeapă cu furculiţa si se pune din nou la cuptor pentru 4 minute. Apoi, se scoate şi se lasă la răcit.
In unt topit se călesc ciupercile până ce apa pe care o lasă se evaporă. Se micşorează apoi flacăra, se pune usturoiul şi se lasă 30 de secunde pe foc.
Ouăle se bat cu smântână şi laptele, se adaugă piper, sare, nucşoară, apoi mozzarella trecută prin râzătoare. Se toarnă amestecul de ouă peste aluatul copt, se presară ciupercile şi se lasă la cuptor pentru 30 de minute.
Placinta cu ciuperci si nucsoara
Pofta buna!