Reteta cornulete cu mac
PrinteazaReteta cornulete cu mac din: ulei, faina, bors, drojdie, zahar, sare, seminte de mac, lapte de soia.
Ingrediente:
- 250 ml ulei
- 500 g făină
- 125 ml borş
- 25 g drojdie proaspătă
- o linguriţă zahăr
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 200 g seminţe de mac
- 200 ml lapte de soia
- 2-3 linguri zahăr
Pentru ornat:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Seminţele de mac se pun la fiert cu zahărul şi laptele de soia. Se amestecă şi se lasă pe foc aproximativ 10 minute, apoi se dă deoparte.
Pentru aluat, drojdia se freacă uşor cu zahărul până devine lichidă, se adaugă uleiul, borşul, sarea şi apoi se pune făina.
Se frământă şi se lasă aluatul 30 de minute să se odihnească.
Se întinde aluatul într-o foaie subţire si se taie pătrate care se umplu cu amestecul de mac fiert şi se rulează. Se coc în tava tapetată cu hârtie de copt timp de 20 de minute.
Se servesc presărate cu zahăr pudră.
Reteta cornulete cu mac
Pofta buna!