Reteta cornulete cu mac

Printeaza

Reteta cornulete cu mac din: ulei, faina, bors, drojdie, zahar, sare, seminte de mac, lapte de soia.

Ingrediente:

  • 250 ml ulei
  • 500 g făină
  • 125 ml borş
  • 25 g drojdie proaspătă
  • o linguriţă zahăr
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 200 g seminţe de mac
  • 200 ml lapte de soia
  • 2-3 linguri zahăr

Pentru ornat:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Seminţele de mac se pun la fiert cu zahărul şi laptele de soia. Se amestecă şi se lasă pe foc aproximativ 10 minute, apoi se dă deoparte.

Pentru aluat, drojdia se freacă uşor cu zahărul până devine lichidă, se adaugă uleiul, borşul, sarea şi apoi se pune făina.

Se frământă şi se lasă aluatul 30 de minute să se odihnească.

Se întinde aluatul într-o foaie subţire si se taie pătrate care se umplu cu amestecul de mac fiert şi se rulează. Se coc în tava tapetată cu hârtie de copt timp de 20 de minute.

Se servesc presărate cu zahăr pudră.

 

Reteta cornulete cu mac

Reteta_cornulete_cu_mac

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.