Salata de dovleac cu portocale

Printeaza

Salata de dovleac cu portocale din: ceapa, usturoi, dovleac, ulei de rapita, seminte de chimen, valeriana, seminte de rodie, branza feta, portocala, otet, seminte de dovleac.

 

Ingrediente:

  • 2 cepe roşii, ambele tăiate în câte 4 segmente
  • 4 căţei de usturoi, nedecojiţi
  • 250g de dovleac, tăiat în bucăţi mici
  • 2 linguriţe ulei de rapiţă
  • 1/2 linguriţă seminţe de chimen
  • 30g de valeriană
  • 50g seminţe de rodie
  • 50g de brânză feta, fărâmiţată

Pentru dressing:

  • 1 portocală
  • 1 lingură oţet de mere
  • 1 linguriţă ulei de rapiţă
  • 2 linguri seminţe de dovleac

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge ceapa, usturoiul şi dovleacul cu ulei, apoi aşază-le într-o tavă, într-un singur strat, şi coace-le timp de 25 de minute.

Ia usturoiul şi pune-l deoparte, întoarce legumele rămase cu un cleşte, presară seminţele de chimen deasupra şi mai lasă-le la cuptor încă 10 minute.

Pentru dressing, rade coaja de la 1/2 de portocală într-un bol, apoi decojeşte portocala, îndepărtând atât coaja, cât şi partea albă.

Lucrând deasupra unui castron, în care se va prelinge zeama, taie segmentele de portocală dintre membrană

Adaugă oţetul, uleiul şi seminţele de dovleac. îndepărtează coaja usturoiului copt, apoi zdrobeşte-l şi adaugă-l în castron.

Amestecă bine.

Transferă legumele coapte pe un platou sau în farfurii, urmate de valeriană şi dressing, apoi amestecă din nou.

Presară deasupra seminţele de rodie şi brânza feta, apoi serveşte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.