Salata de dovleac cu portocale
PrinteazaSalata de dovleac cu portocale din: ceapa, usturoi, dovleac, ulei de rapita, seminte de chimen, valeriana, seminte de rodie, branza feta, portocala, otet, seminte de dovleac.
Ingrediente:
- 2 cepe roşii, ambele tăiate în câte 4 segmente
- 4 căţei de usturoi, nedecojiţi
- 250g de dovleac, tăiat în bucăţi mici
- 2 linguriţe ulei de rapiţă
- 1/2 linguriţă seminţe de chimen
- 30g de valeriană
- 50g seminţe de rodie
- 50g de brânză feta, fărâmiţată
Pentru dressing:
- 1 portocală
- 1 lingură oţet de mere
- 1 linguriţă ulei de rapiţă
- 2 linguri seminţe de dovleac
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Unge ceapa, usturoiul şi dovleacul cu ulei, apoi aşază-le într-o tavă, într-un singur strat, şi coace-le timp de 25 de minute.
Ia usturoiul şi pune-l deoparte, întoarce legumele rămase cu un cleşte, presară seminţele de chimen deasupra şi mai lasă-le la cuptor încă 10 minute.
Pentru dressing, rade coaja de la 1/2 de portocală într-un bol, apoi decojeşte portocala, îndepărtând atât coaja, cât şi partea albă.
Lucrând deasupra unui castron, în care se va prelinge zeama, taie segmentele de portocală dintre membrană
Adaugă oţetul, uleiul şi seminţele de dovleac. îndepărtează coaja usturoiului copt, apoi zdrobeşte-l şi adaugă-l în castron.
Amestecă bine.
Transferă legumele coapte pe un platou sau în farfurii, urmate de valeriană şi dressing, apoi amestecă din nou.
Presară deasupra seminţele de rodie şi brânza feta, apoi serveşte.
Pofta buna!