Placinta savuroasa
PrinteazaPlacinta savuroasa din: aluat foitaj, orez, ciuperci, piept de curcan, morcovi, gogosar, ceapa, usturoi, supa de pui, ulei, oua, parmezan, sare, piper.
- 200 g aluat foitaj (2 foi)
- 200 g orez
- 100 g ciuperci
- 150 g piept de curcan
- 2 morcovi
- 1/2 gogoşar
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 500 ml supă de pui
- 100 ml ulei
- 2 ouă + 1 gălbenuş
- 50 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşte ceapa şi usturoiul până se înmoaie. Adaugă morcovul şi gogoşarul tăiate cubuleţe. Mărunţeşte pieptul de curcan şi pune-l în tigaie.
Când s-a rumenit carnea, adaugă ciupercile, apoi orezul şi amestecă. Toarnă supa de pui. Acoperă şi ţine la foc moderat spre mic.
Când s-a pătruns orezul, încorporează parmezanul. Lasă la răcorit, apoi adaugă ouăle bătute. Potriveşte de sare şi piper.
Intinde o foaie de aluat într-o tavă de tartă. Toarnă compoziţia de orez, carne şi legume. Acoperă cu a doua foaie. Unge cu gălbenuş, înţeapă din loc în loc şi coace 50 de minute.
Placinta savuroasa
Pofta buna!