Tocanita de ciuperci cu usturoi
Printeaza- 2-3 cepe
- 2 ardei
- roşii (din conservă)
- ciuperci
- 2-3 căţei de usturoi
- pătrunjel
Mod de preparare:
Căleşti ceapa, adaugi şi ardeiul tocat mărunt, apoi pui ciupercile tăiate mărunt. Adaugi puţină apă şi le fierbi la foc mic, acoperite cu capac. Completezi cu apă puţin câte puţin, până sunt fierte ciupercile, apoi pui şi roşiile decojite de pieliţă şi tăiate cuburi.
Le mai fierbi puţin. Condimentezi cu piper. Separat, faci un mujdei de usturoi pe care îl torni peste toată compoziţia şi-l mai laşi să dea un clocot, două şi opreşti focul. Adaugi pătrunjelul tocat fin. Pentru ca mâncarea să fie gustoasă, o serveşti cu mămăliguţă.
Pofta buna!