Buck’s Fizz Cocktail
PrinteazaBuck’s Fizz Cocktail din: sampanie si suc de portocale.
Calitate – slab alcoolizat
Bază alcoolică – nici una
Pahar – flute
Categorie – Wine drinks
Decoraţiune – fără
Se serveste la orice ora
Ingrediente:
- 6/10 şampanie
- 4/10 suc de portocale
Acest excelent Sparking a apărut în Statele Unite, în anii ’30.
Denumirea englezească provine de la cuvântul buckskin care înseamnă „piele de căprioară”, piele din care se confecţionau mănuşile bărbăteşti.
Cocktailul a fost denumit astfel pentru că avea succes mai ales în rândul consumatorilor bărbaţi.
Ca o ironie a sorţii, în Italia a fost denumit Mimosa. Nu numai pentru efectul cromatic al lichidului, foarte asemănător cu celebra floare, dar şi pentru că astăzi este servit ca băutură principală de 8 Martie, sărbătoarea femeilor.
Fiind un cocktail răcoritor, aromat, slab alcoolizat, poate fi consumat la orice oră a zilei sau, eventual, ca un foarte bun aperitiv, în ciuda acestor calităţi, Buck’s Fizz a intrat abia în a doua codificare IBA. din 1987, fiind confirmat, apoi, în cea următoare, din 1993.
Mod de preparare:
Pentru a pregăti un suc excelent de portocale (sunt interzise cele din comerţ!) recomandăm să se folosească portocalele din soiurile San-guinello sau Moro. Deşi cele mai bune sunt Maltese dolce, Belladonna, Biondo di Spina, Paglino sau excepţionala Ovale Calabrese.
După ce se obţine, prin stoarcere, un suc foarte bun, acesta se dă printr-o sită fină pentru a opri orice rest de pulpă: apoi, se toarnă într-un pahar flute răcit în prealabil şi se adaugă şampania.
Savurati!