Buck’s Fizz Cocktail

Printeaza

Buck’s Fizz Cocktail din: sampanie si suc de portocale.

Buck's Fizz Cocktail

 

Calitate – slab alcoolizat

Bază alcoolică – nici una

Pahar – flute

Categorie – Wine drinks

Decoraţiune – fără

 

Se serveste la orice ora

 

Ingrediente:

  • 6/10 şampanie
  • 4/10 suc de portocale

 

Acest excelent Sparking a apărut în Statele Unite, în anii ’30.

Denumirea engle­zească provine de la cu­vântul buckskin care în­seamnă „piele de căprioa­ră”, piele din care se confecţionau mănuşile bărbă­teşti.

Cocktailul a fost de­numit astfel pentru că avea succes mai ales în rândul consumatorilor bărbaţi.

Ca o ironie a sorţii, în Italia a fost denumit Mimosa. Nu numai pentru efectul cromatic al lichidului, foarte asemănător cu celebra floare, dar şi pentru că as­tăzi este servit ca băutură principală de 8 Martie, sărbătoarea femeilor.

Buck’s Fizz Cocktail3.jpg

 

Fiind un cocktail răcoritor, aro­mat, slab alcoolizat, poate fi consumat la orice oră a zilei sau, eventual, ca un foarte bun aperitiv, în ciuda acestor calităţi, Buck’s Fizz a intrat abia în a doua co­dificare IBA. din 1987, fiind confirmat, apoi, în cea următoare, din 1993.

Mod de preparare:

Pentru a pregăti un suc excelent de portocale (sunt interzise cele din comerţ!) recoman­dăm să se folosească por­tocalele din soiurile San-guinello sau Moro. Deşi cele mai bune sunt Maltese dolce, Belladonna, Biondo di Spina, Paglino sau excepţionala Ovale Calabrese.

 Buck’s Fizz Cocktail6.jpg  

 

După ce se ob­ţine, prin stoarcere, un suc foarte bun, acesta se dă printr-o sită fină pentru a opri orice rest de pulpă: apoi, se toarnă într-un pa­har flute răcit în prealabil şi se adaugă şampania.

 

  Buck’s Fizz Cocktail.jpg

 

Savurati!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.