Jambon in cartofi
PrinteazaJambon in cartofi din: jambon, cascaval, cartofi, unt, ulei, sare, piper.
- 8 felii jambon
- 4 felii caşcaval
- 4 cartofi mari
- 60 g unt
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în apă cu puţină sare, la foc potrivit.
Când sunt gata, îi scurgi de apă şi îi laşi să se răcească. Cureţi cartofii de coajă şi îi tai în două pe lungime. între cele două jumătăţi de cartofi pui o felie de caşcaval, pusă la rândul ei între două felii de jambon, apoi legi cu aţă fiecare cartof.
Pui uleiul şi untul să se încingă şi rumeneşti cartofii pe fiecare parte. După rumenire, scoţi aţele, îi pui într-o tavă şiîi bagi la cuptor pentru încă 5 minute. Serveşti cartofii cât sunt calzi, alături de o bere bună.
Pofta buna!