Piept de curcan la abur
PrinteazaPiept de curcan la abur din: piept de curcan, amestec legume, baza pentru sosuri, chives, sos de soia, vin, suc de lamaie, ulei de arahide, ceapa, usturoi, ghimbir, piper.
- 1 piept de curcan
- 1 pungă amestec de legume pentru garnitură (broccoli, conopidă, morcovi, fasole)
- 400 ml de baza pentru sosuri
- 1/2 pungă de chives, tocate mărunt
Pentru marinada:
- 1 ceaşcă sos de soia
- 1 ceaşcă de vin alb
- 1/2 ceaşcă suc de lămâie
- 1/2 ceaşcă ulei de arahide
- 1 ceapă mică, tocată
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1/2 linguriţă de ghimbir măcinat
- 1/2 linguriţă de piper măcinat
Mod de preparare:
Se combină ingredientele pentru marinadă.
Se taie carnea în bucăţi, se pune într-un vas larg, se acoperă cu marinada, apoi se acoperă vasul cu folie de plastic şi se dă la frigider peste noapte.
Se pune carnea într-un dispozitiv de fiert la aburi. Se lasă aproximativ 20 de minute, până devine opacă (se taie o bucată, ca să se verifice că e făcută la interior).
Separat, se fierb legumele (obişnuit sau la aburi), apoi se asezonează cu sare şi piper.
Se toarnă un pic de marinadă, printr-o sită fină, într-o ceaşcă. Intr-o cratiţă mică, se fierbe baza de sosuri împreună cu 1-2 linguri de marinadă, după gust. Se ia de pe foc şi se presară chives.
Curcanul se serveşte cu garnitura de legume şi cu sosul turnat deasupra.
Pofta buna!