Piept de curcan la abur

Printeaza

Piept de curcan la abur din: piept de curcan, amestec legume, baza pentru sosuri, chives, sos de soia, vin, suc de lamaie, ulei de arahide, ceapa, usturoi, ghimbir, piper.

Ingrediente:Piept de curcan la abur

  • 1 piept de curcan
  • 1 pungă amestec de legume pentru garnitură (broccoli, conopidă, morcovi, fasole)
  • 400 ml de baza pentru sosuri
  • 1/2 pungă de chives, tocate mărunt

Pentru marinada:

  • 1 ceaşcă sos de soia
  • 1 ceaşcă de vin alb
  • 1/2 ceaşcă suc de lămâie
  • 1/2 ceaşcă ulei de arahide
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1/2 linguriţă de ghimbir măcinat
  • 1/2 linguriţă de piper măcinat

 

Mod de preparare:

Se combină ingredientele pentru marinadă.

Se taie carnea în bucăţi, se pune într-un vas larg, se acoperă cu marinada, apoi se acoperă vasul cu folie de plastic şi se dă la frigider peste noapte.

Se pune carnea într-un dispozitiv de fiert la aburi. Se lasă aproximativ 20 de minute, până devine opacă (se taie o bucată, ca să se verifice că e făcută la interior).

Separat, se fierb legumele (obişnuit sau la aburi), apoi se asezonează cu sare şi piper.

Se toarnă un pic de marinadă, printr-o sită fină, într-o ceaşcă. Intr-o cratiţă mică, se fierbe baza de sosuri împreună cu 1-2 linguri de marinadă, după gust. Se ia de pe foc şi se presară chives.

Curcanul se serveşte cu garnitura de legume şi cu sosul turnat deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.