Salata de ton cu mazare

Printeaza

 

Ingrediente:Salata de ton cu mazare

  • 200 g mazăre
  • 100 g orez
  • două cutii cu ton în ulei
  • 150 g parmezan
  • o lingură de busuioc uscat
  • o lingură de seminţe de susan
  • sare
  • piper
  • două portocale
  • o lămâie
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • porumb din conservă

 

Mod de preparare:

Orezul se fierbe în apă cu sare, se pune într-o strecurătoare şi se lasă la scurs. întro cratiţă se topeşte untul, se adaugă orezul şi mazărea fiartă. Se condimentează, se fierbe cinci minute şi se opreşte focul. Parmezanul se dă pe răzătoarea cu ochipri mici, se amestecă bine cu busuiocul uscat, seminţele de susan şi piper după gust.

Cu o linguriţă se ia din com­poziţie şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se fac grămăjoare la distanţe mai mari. Se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu timp de şapte minute. Se lasă în tavă să se răcească, apoi se desprind cu grijă de pe hârtie, deoarece se rup uşor.

Intr-un castronel se amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie, sare şi piper după gust. Tonul se scurge de uleiul din con­servă şi se pune pe farfurii. Se aşază deasupra orezul cu mazăre, se toarnă sosul vinegretă, se decorează cu felii de por­tocală şi se serveşte. Se pot adăuga boabe de porumb scurse de apă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.